Häst-puppet.Jag älskar TED-talks. Det är riktigt inspirerande att lyssna på.
Den här gången fick jag tips om en video där om en "horse-puppet". Typ en hästmarionett. Jag säger bara WOW. Tappade hakan när de visade upp den.

Så kolla på den, och kolla på hela!
Nu längtar jag till den kommande filmen "War Horse"(tydligen en Spielberg regisserad film?), och även pjäsen som den här marionetten tillverkades för.

//Andrea

Något riktigt häftigt


Måste bara berätta en annan sjukt häftig sak som hände för ett par veckor sen.


Ni minns den här bilden?

Den jag även har som header här på bloggen. Det är ju en hyllning till en av mina favoritberättelser(Bok som även blivit till film) som yngre, få berättelser berör mig så mkt som denna, tårarna bara sprutar de dagar jag är lite mer "touchy-feely".
Anyway!

Jag hade i bakhuvudet att.. Jag borde hitta författarens kontaktuppgifter, han som skrivit historien och allt. Han gav ju lilla mig inspiration så det var ju en självklarhet att jag borde ge något tillbaka - jag ville skicka en print till honom som present.
Så jag började googla, hittade författarens hemsida, men ingen mailadress, bara snailmail. Darn it!
Jag visste ju inte om det var en adress direkt till honom eller inte, ville ju inte skicka iväg något som kanske kommer bort av misstag.

Så det fick stå kvar på min 2Do-list tills vidare. Jahapp.

Månaderna gick och jag såg hur den där punkten på listan blängde på mig vecka efter vecka. Jag borde verkligen komma till skott snart!

Jag tänkte på detta senast för ett par veckor sedan.
Så en kväll några dagar senare.... Får jag ett mail med titeln "Freak the Mighty".
Kan ni gissa vem det var från?
Jo, från författaren himself.

Han hittade mig först, och hur stora är oddsen? Wow, jag skrek rakt ut när jag insåg vad som hänt. Han älskade bilden och undrade var man kunde få tag på en utskrift så han kan ha den vid skrivbordet.

Haha?

Helt otroligt. Så vi gjorde ett byte, hehe. Han skickade fyra(!) signerade böcker till mig och jag skickade en print till honom. Förhoppningsvis så har paketet kommit fram nu, så jag hoppas han vart nöjd!
Jag blev jättenöjd med printen, skrev ut den på akvarellpapper och det såg verkligen handmålat ut.


Så nu är jag ännu säkrare på att jag kommer fixa en begränsad upplaga på några av mina bilder inom en väldigt snar framtid... Håll utkik! :)

Lindansare och livsupdateÄnnu ett livstecken från moi.
Saker och ting börjar lugna ner sig liiite lite smått just nu. Har bara två större deadlines i juni, sen efter det så blir det lite egentid igen. Längtar, för då vill jag verkligen sätta tänderna i en massa egna projekt och idéer.
Vad händer annars? Jobbet på Netent går bra och jag trivs verkligen. Älskar att vara omgiven av människor på vardagarna igen och inte känna mig totalt isolerad från omvärlden. Har verkligen fått motivationen tillbaka till allt, jämför med hur det var i vintras/höstas.
Jag är verkligen en person som tänker "allt eller inget", så kan jag inte köra på med 100% så blir jag seg och kinkig istället haha.

Oh jag har även hunnit med två nya illustrationer till kamratposten också - den ena e bilden här ovan. Den senaste har inte publicerats i tidningen än, så den får jag visa upp lite senare :)

Laters!

//AndreaTillbaka till startsidan


Noukah

Andrea Femerstrand

Hej och Välkomna!

Tjej. ÄLSKAR att rita, jobbar som koncept artist & illustratör. Anställd + enskild firma. Åker mycket tåg mellan Stockholm - Norrköping. Rider. Gillar knasiga katter. Samlar på fyrklöver.

Här delar jag med mig av min portfolio, egna privata skisser/tavlor, peptalks och lite vardagsranting. Ibland får katterna vara stand-ins.

Kontakta mig gärna via mail: contact(a)noukah.com

Allt material här (förutom där det nämns) ägs av mig. Kom ihåg att alltid fråga mig först innan du använder mina bilder!

Andrea Femerstrand - concept artist/illustratör bloglovin
RSS 2.0