Javapung Utbrytarkung

Förbannat tursamma, busiga, nyfikna jäkla katt
 
 
Gårdagen höll på att sluta i total katastrof.
Jag hade jobbat i Stockholm som vanligt, sen tog jag tåget till Norrköping, mötte upp killen på stan när han slutat för dagen och sen åkte vi hem tillsammans. Som vanligt.
Väl hemma så brukar vi mötas av två små monster så fort vi kliver genom ytterdörren. Som valigt.
Men den här gången så var det bara Rosso som satt och tryckte vid tröskeln.... Ingen Java.
Först trodde vi att han sov, så vi tog av oss och ropade på honom. Men han kom inte fram. I vanliga fall så är han ju alltid först med att försöka smita ut genomytterdörren, ut i trapphuset, så det va ju skumt.
Vi sökte snabbt igenom ettan, och kunde konstatera det värsta....
 
Kattfan var inte kvar. Han hade lyckats rymma ut genom balkongdörren(?!).
 
Fyfan vilken panik vi fick. Fatta en Sphynx, helt fri utomhus. Han är ju en innekatt så vad fan som helst hade kunnat hända. Och han kunde vara precis var som helst.
 
Båda springer ut och börjar ropa och locka på honom. Jag hade redan förberett mig på att knacka dörr och gå skallgång hela natten, fan va rädd jag var.
Vi hade dock VÄRLDENS JÄVLA TUR för nästan direkt så hör vi nån som jamar under höghuset. Duktiga Java svarade när vi ropade på honom! Tog ett tag men efter lite lockande så lyckades vi dra ut en skärrad Java under huset. Vem vet hur länge han hade suttit där. Förhoppningsvis inte alltför länge, och trots fallet från balkongen så var han mer eller mindre oskadd.
 
Väl hemma så betedde han sig som om ingenting hade hänt, och vi va helt omtumlade resten av kvällen.
Jag säger det igen, det var en sån jävla tur att han inte hade gått iväg längre, att det inte var kallt ute, plus allt annat hemskt som hade kunnat hända som jag inte vågar tänka på... Fyfan.
Nu ligger han bara och myser, och allt är frid och fröjd.
 
Helvete, Java. Måste du vara en sån jävla Findus ibland.
 
Du är iallafall duktig, Rosso. Du vill bara sitta fint i ditt tvättkorgslock och se jäkligt söt ut.
 
 
//Andrea
 
 

Kommentarer
Postat av: Freddi Högabo

Skönt att han inte tagit sig så långt.
Våra har också lyckats ta sig ut på tvivelaktiga äventyr mellan varven. Och då letar vi alltid igenom vartenda buskage och varje soprum inom ett par kilometers radie. Och alltid visar det sig att de hela tiden legat och skakat under en grannes altangolv eller någon annans grannes verktygsskjul. Typ fem meter från fönstret de hoppade ut genom.
De vill så gärna smita ut, men de vill definitivt inte vara ute.

Svar: Oh ja, det var helt sjukt otäckt.. En himla tur att ni lyckats hitta busfröna igen efteråt också. Det verkar stämma det du säger, att innekatter inte hinner ta sig särskilt långt, det måste vara rätt överväldigande med all frihet och nytt runtomkring.
Noukah

2012-08-05 @ 00:42:54
URL: http://www.seriedagboken.com
Postat av: Liten Mupp

Vi har en katt, Birk. Vintern 2009 var vi i Vietnam, och han var hos några vänner till oss. Han smet ut genom dörren, och de ville inte förstöra vår semester så de berättade inget förens vi kom hem, den 23:e december.
Det var ju då det var värsta vargavintern, med fruktansvärt mycket snö. Mamma och Pappa var ute varje dag i flera veckor och ropade på honom, satte upp försvunnen-lappar och alla hos oss var förskräckligt oroliga. Så en dag, sex veckor efter att han försvunnit ringde det. Det var några som hade en grå bondkatt med ett rött halsband i sin trädgård. Pappa åkte dit direkt, och kom hem med en mager, rädd katt. Det var Birk. Han hade på något sätt lyckats överleva den svinkalla vinter i sex veckor och vi hittade honom. Han var ju van att vara ute, men inte så länge och så långt hemifrån. Alla i familjen var överlyckliga. Ja, vilken ofattbar tur vi hade. Så jag vet en del om hur man känner sig när en katt försvinner och hur glad man blir när man hittar den.

Svar: Hjälp vad hemskt! Och dagen innan julafton dessutom... En sån tur att ni inte gav upp och letade trots att han försvann medan ni var borta. Skönt att ni hittade honom igen, hur gammal är han nu? Katter har verkligen nio liv.
Noukah

2012-08-05 @ 20:29:18
URL: http://tecknarpoeten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback