Dagens kladd & steg för steg

Dragon sketch. Photoshop CS5 + cintiq 12WX. No references.
 
Wohoo nu är jag tillbaka!
Nu har jag avverkat mina sista dagar av semestern, och igår började jag jobba igen!
Satt idag och jobbade på nåt helt annat, fick sen ett ryck och målade spontant den här draken som snabb omväxling.
Och vet ni, den här gången så kom jag faktiskt ihåg att spara ner alla stegen! Det ni! :)
Ta en titt nedan för bilder och beskrivning av hur jag gjorde bilden.
 
Step by spep animation. Photoshop CS5 + cintiq 12WX. No references.
 
Allright, då kör vi igång.
 
 
Steg 1.
 
Jag tar en ganska mjuk brush med lågt flow och låg opacity. Skissar snabbt upp ett draghuvud. Tar max ett par sekunder. Vill du ha en papperstextur över skissen medan du jobbar? HÄR kan du läsa hur du gör det :)
 
 
Steg 2.
 
Jag skapar ett nytt lager och sänker opaciteten på det första lagret. Arbetar lite mer på skissen, lägger till detaljer och justerar proportioner.
 
 
Steg 3.
 
Skapar ett till lager. Sänker opaciteten på det undre lagret en aning och bygger på med ännu fler detaljer. Jag fokuserar mest på ansiktet och ögat, resten är mindre viktigt. Döda inte skissen med för mycket detaljer!
 
 
 
Steg 4.
 
Wohoo! Dags att hitta formerna på den här bjässen :) Jag börjar kötta på med skuggor. Jag väntar med att jobba med för starka kontraster, och målar på i lugn och ro tills formerna känns ok. Använder mig mestadels av pipetten (color picker) och plockar befintliga värden i bilden när jag lägger till skuggor här och där.
 
 
Steg 5.
 
Allright, dags för lite mer kontraster. Här är det viktigt att inte go nuts med svart och vitt överallt. Fokusera på de punkterna dit du vill att ögat ska titta. När det kommer till creatures och karaktärer så är det naturligt att man kollar på ansiktet först. Därmed är det nice om man lägger ner lite tid på(i det här fallet) drakens öga och partiet runtom. Det brukar hjälpa at tänka på det sättet.
 
 
Steg 6.
 
Jag pillar vidare med detaljer. Finslipar lite här och där, tar bort artefakter, justerar kontrasten.....
Och så är skissen klar!
 
Hoppas ni gillar den :)
 
//Andrea
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

När du har lust att göra riktigt ordentliga färgbilder men inte riktigt vet vad du ska göra, händer det ofta att du går tillbaka till såna här skisser och väljer att utveckla dem? Eller kör du helt enkelt bara på när du har inspiration och en färdig bild i huvudet? :)

Svar: Tack för din fråga! Nu har jag hunnit skriva ett inlägg om detta i bloggen, ta en titt vetja! Hoppas den är till hjälp :)
Noukah

2012-07-25 @ 16:01:30
URL: http://iia.webblogg.se/
Postat av: Martina

Tack, genom att titta på det här så har jag lyckats skapa det här : http://maariiina.deviantart.com/art/Test-336886958?ga_submit=10%3A1352496699

Inte på långa vägar liak fint och rent som det du skapar, men det är väll något.

2012-11-09 @ 22:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback