Den fula perioden

Dragontutorial. Photoshop CS5 + cintiq 12WX
 
Bahh.

Lyckades lämna in bilden i söndags lagom till deadlinen och efter det så har jag försökt få till mina nya bilder.
Kommit in i en period IGEN där jag verkligen inte är nöjd med något jag gör. Satt med dragontutorialen igår också.. Det e typ bilden här ovan, och jag tycker den e skitful.
Ser ok ut i svartvitt men så fort jag färglägger den så blir allt helt off, för jag hittar inte rätt färger till den. DAMN IT!
 
Nåväl. Som jag nämnt förut så är det vid såna här perioder som det e skitviktigt att fortsätta teckna och måla ändå. No matter what.
Måla studies. Skissa mer. Studera andras bilder. Hur fan gör de egentligen?
Jaja, fortsättning följer.
 
 
 
//Andrea

Kommentarer
Postat av: Freddi Högabo

Förslag: I stället för att studera andra, gå till verkligheten. Jag hittade en riktig drake som påminde i uttryck och ställning den du jobbar på och den har en sjuhelskottas massa färger. Kanske kan det vara en ingång till din bild.
Kolla in: http://www.bergoiata.org/fe/reptiles/reptiles_csg137_bornean_forest_dragon.jpg

Svar: Tack för feedback och bildlänken! :)
Det är inte riktigt "design" som är problemet. Jag har tänkt mig draken rätt så enfärgad, det är mest helheten i bilden som är svår att få ihop. Och att bemästra tekniken svartvitt till färg i Photoshop - jag har en bild i huvudet hur jag vill ha det, men jag lyckas inte få till det :)
Men det släpper nog snart! Det måste va lite frustrerande emellanåt ;)
Noukah

2012-07-17 @ 22:44:27
URL: http://www.seriedagboken.com
Postat av: Johanna

Som du skrev en annan gång, -gå tillbaka och titta på det du gjorde för några år sen. Då inser du nog att denna draken är Bra! Och föresten så, för mig ska nog draken va Blå! :)

Bilden på din katt ovan är ju grym!! Längtar tills den dagen då jag kan photo shop! :) just nu är det ProMarkers och kol :)

Svar: Tack för dina peppande ord :) Håller med, hade också bakhuvudet att det vore himla coolt med en blå drake!
Det är bara att träna, träna träna! :) Fördelen med digitalt är att man aldrig behöver vara rädd för att måla fel, oroa sig över att materialet ska ta slut eller vänta på att färgen ska torka. Man sparar så mycket tid och energi på det!
Noukah

2012-07-19 @ 22:44:09
URL: http://skapandejag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback