Läsarfrågor


Photoshop CS5 + cintiq 12WXVarför skriver du "Ur huvudet" under vissa bilder?

Svar: Det gör jag helt enkelt när jag inte använt mig några referensbilder. Oftast har jag en idé redan i huvudet. Om jag måste, så kollar jag upp referensfoton för att dubbelkolla anatomi/proportioner på något. Jag kalkerar ritar aldrig av/kopierar foton.Varför speglar du dina bilder så många gånger?

Svar: Ofta när man tecknar/målar så vänjer sig hjärnan efter ett tag vid vad man ser, och det gör det mycket svårare att upptäcka fel i bilden(proportioner, komposition, etc). Men om man ofta spegelvänder bilden medan man målar, så ser man hela tiden bilden med fräscha ögon och man kan rätta till fel i tid.

Det är ett bra tips: Om bilden ser konstig ut när den är spegelvänd, så är det förmodligen något som är fel!
Vissa ritplattor är så att man inte ser på själva plattan vad man ritar, medan andra är så att man ser på både plattan och skärmen. Hur är dina?


Svar: Jag har både och. Min intuos4 är en "vanlig" ritplatta utan display. Min cintiq 12WX har en display och den använder jag mest, speciellt när jag skissar.Om du måste välja en av ritplattorna, vilken väljer du då?

Svar:
Om jag var tvungen att välja, så skulle jag helt klart välja cintiqen. Dels för att den underlättar så mycket när jag skissar, mycket större precision när man ser allt direkt genom displayen.


HÄR
kan ni läsa en mer utförlig beskrivning om min utrustning.


//Andrea
Kommentarer
Postat av: Liten Mupp

Najs!

2012-06-06 @ 17:37:30
URL: http://tecknarpoeten.blogg.se/
Postat av: Liten Mupp

Tack! Har lärt mig mycket av detta inlägg!

2012-06-07 @ 18:09:05
URL: http://tecknarpoeten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback