Läsarfråga: Idéer till färdiga bilder?

 
 Maria ställde för ett tag sen den här frågan bland kommentarerna:
 
"När du har lust att göra riktigt ordentliga färgbilder men inte riktigt vet vad du ska göra, händer det ofta att du går tillbaka till såna här skisser och väljer att utveckla dem? Eller kör du helt enkelt bara på när du har inspiration och en färdig bild i huvudet?"
 
 
Svar: Japp, det händer ofta att jag plockar gamla skisser ur "arkivet" så att säga. Det är ju precis det som är så fint med skissböcker eller bara löst kladd. De kan ju fungera som anteckningar för framtida bilder, och man behöver aldrig ha idétorka när man vill skapa något nytt :)
 
Exempel på en bild som tagits fram efteråt genom att utveckla tanklöst kladd:
 
Photoshop CS5 + cintiq 12WX
 
 
Från början så hade jag bara ritat huvudet på draken. Bara lite småkludd nån gång när jag hade tid över. Jag tyckte om den, och sparade den som inspiration. Senare så tog jag fram den igen, och sakta började jag fantisera fram den slutgiltiga bilden i huvudet. Och såhär blev det färdiga resultatet:
 

Photoshop CS5 + cintiq 12WX + wacom intuos4
 
 
Så ett tips här, är att alltid ha med sig skissblocket, eller åtminstone penna och papper! Man vet aldrig när man får en idé, och ALLT är värt att anteckna, skissa ner och behålla. Det behöver inte ens vara snyggt. Det är bara till för DIG så att du har massvis med idéer sen när du verkligen känner för att skapa :)
 
 
//Andrea
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Tjoho där kom mitt svar! :D

Svar: Oh yeah :)
Noukah

2012-09-17 @ 21:13:50
URL: http://iia.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback