När ville jag bli Conceptare? Del 3

"Golden Fox" Photoshop CS5 & Cintiq 12WX
 
 
 
Efter utbildningen så fick jag en praktikplats. Animerad film.
Ville fortfarande bli animatör och fick prova på att animera i 3D. Jag satt rätt mkt med sånt men med tiden så började jag sakta men säkert söka mig tillbaka till 2D och photoshop igen.
 
Jag kom senare fram till att 3D och animation bara var en kort romans. Började lägga mer krut på tecknandet igen, och satt varje dag och bara målade.
 
Måste tillägga att jag faktiskt inte var bra nog för att kunna jobba som conceptare/illustratör på den tiden. Inte som något annat heller för den delen.
Jag insåg att jag faktiskt var en av de sämsta i studion och det kändes inte alls bra. Sjukt omtumlande.
En fördel var ändå att jag såg klart och tydligt vilken nivå man var tvungen att ligga på för att vara tillräckligt bra. Så dit ville jag.

I och med praktikplatsen(som senare även ledde till en anställning) gjorde så jag fick blodad tand och visste innerst inne att det var det här jag ville hålla på med.
Jag ville kunna ta fram skisser och illustrationer, hjälpa till att visualisera idéer. Och sen ville jag kunna måla fint. Skapa saker som berör. Producera.

Allt slit visade resultat med åren, och idag så har jag en fast anställning som conceptare och frilansar som illustratör på kvällarna. Skulle inte vilja ha något annat yrke. Jag tecknar, och kan samtidigt leva på det. På den fronten så har jag faktiskt lyckats. Men det kom inte gratis.
Det kom med envishet, massa slit och via kontakter.

Jag är knappast fullärd, kommer aldrig att bli det. Men jag vet att jag har hittat rätt nisch, och mitt intresse bara växer för varje dag. Jag lever och andas det här och om jag skulle vara tvungen att kämpa mig till något igen, så skulle jag göra det in a hearbteat.

Idag är jag faktiskt sjukt tacksam över att jag aldrig blev antagen på Konstfack eller någon annan flashig konstskola. Det hade inte varit rätt väg för just mig.

Så, ja :)
Det började med drömmar om att bli konstnär, och utvecklade sig till en livsstil som conceptare och illustratör istället. Bästa valet jag gjort.


- Andrea

Kommentarer
Postat av: Martina

Det är skönt att höra att allting funkade för dig, jag hoppas själv att jag blir bra nog att bli konceptare. Jag har ännu en massa grunder att lära mig, och kanske hitta en stil jag är bekväm med.
Men jag har ännu 3 år av skola kvar. Och förhoppningsvis så utvecklas jag på estet :)

Svar: Tack! :) Va kul att du går i såna tankar! Så länge du fortsätter fokusera på alla grunder och fundamentaler, lär dig rätt tänk och att jobba snabbt - så kommer stilen komma av sig självt med tiden. Hur gammal är du? Låter som att du har världens försprång!
Noukah

2013-05-05 @ 15:14:49
Postat av: Elin Wåhlin

Hej! Gillar verkligen dina bilder. Kan du inte måla av min katt Cheela som har blivit tagen av räven? :( skulle betyda så mkt. kan länka till dig genom min blogg då :(

Svar: Hej! Va tråkigt att höra :/ Tyvärr så hinner jag inte göra beställningar till privatpersoner just nu. Håller tummarna att Cheela fortfarande lever och kommer hem! Kram.
Noukah

2013-05-05 @ 17:01:04
URL: http://fotoelinwahlin.blogg.se
Postat av: Nathalie

Om man efter gymnasiet vill plugga vidare och rikta in sig mot att försöka bli conceptare/illustratör vad bör man då söka till?

Svar: Har inte superstor koll på bra utbildningar nuförtiden. Jag själv gick Digital GRaphics på nackademin, och så finns det även en bra skola på Gotland som lär ut concept art för spel och film!
Hänga på forum och komma in i den kretsen online är riktigt bra också. Jag har fått jättemkt erfarenhet genom min närvaro på nätet.
Noukah

2013-05-05 @ 17:46:21
URL: http://art.blogg.se/
Postat av: Dennis Foto

Oj, jag beundrar verkligen dig!
Jag har så otroligt mycket som jag vill hålla på med, men jag kommer nog utbilda mig till civilingenjör. Även om Illustration och fotografering samt teckning ligger mig varm om hjärtat.
Kul att du har kommit dit du ville! :D

Svar: Åh, tack va snällt sagt! :D
Kul! Civilingenjör låter rätt badass också, det är nåt som jag själv inte skulle behärska :) Roligast vore kanske om du kunde kombinera det med kreativt skapande? E väl trots allt ett ganska breet område :)
Noukah

2013-05-06 @ 01:26:30
URL: http://www.dennisportfolio.blogg.se
Postat av: Anonym

OMG!
You are my hero .... I want to be as good as you are.... just amazing!

Svar: Thank you so much! <3 All it takes is practice :) Nothing fancy.
Noukah

2013-05-06 @ 18:55:46
URL: http://www.soniupeng.com
Postat av: Martina

Jag är 16 och börjar på gymnasiet nästa termin, där ska jag gå Estetik och media.

Svar: Kul! Då har du världens försprång. Estet & Media låter som en väldigt bra kombo.
Noukah

2013-05-06 @ 22:09:35
Postat av: Elin

Såg att du rekommenderade att man "hänger på forum" för att utvecklas och komma in i branschen, har du några tips på bra sådana? Eller hemsidor över huvud taget? Alltid kul att hitta nya kreativa sajter! :)

Svar: Oh bra där! Har ett gäng tips på var man kan hänga och hålla till. Ska nog knåpa ihop ett helt inlägg om det så jag återkommer lite längre fram :)
Noukah

2013-05-08 @ 08:44:56
URL: http://piggelinen.blogg.se
Postat av: Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Galet snygg!!

Svar: Tack så mycket! :)
Noukah

2013-05-27 @ 20:44:57
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback