Skillnaden mellan illustrationer och concept art

 
 
Har flera gånger fått frågan angående concept art och illustrationer. Vad är skillnaden egentligen? Kan va lite krångligt att förklara bara sådär, så jag visar i ett inlägg helt enkelt :)
 
 
Concept art handlar inte lika mycket om att skapa det perfekta konstverket, utan det e snarare ett sätt att visualisera en idé på. Det ses knappast som en färdig bild och är i första hand inte tänkt att gå till tryck heller. Det är bilder som produceras relativt snabbt, och bör inte ta längre än ett par timmar. De bästa i branschen kan slänga ihop nåt på ännu kortare tid, hoppas själv på att bemästra den nivån en vacker dag.
 
Exempel på hur concept art kan se ut:
 
 
Jag målade den här relativt snabbt, tog max två timmar kanske. Jag försökte sätta ett färgschema, välja ljussättning och framför allt förmedla en idé. I det här fallet så e det rätt uppenbart att det e en glad räv som springer igenom en grön skog skog och solen lyser igenom träden ;) De rosa flygande grejerna kanske är fjärilar, men sånt kan man förklara vid sidan av. Detaljer och sånt e inte lika viktigt. Concept Art!
 
Illustrationer skiljer sig helt enkelt genom att de bilderna är mer genomarbetade.
Concept är ett snabbt och bra sätt om man vill ta fram olika förslag på just en illustration t. ex, så det är helt enkelt förarbetet till något som är tänkt att bli mer final.
 
 
Hoppas det här rätade ut era frågetecken! :)
 

- Andrea

Kommentarer
Postat av: Ebba Pop

Otroligt fina bilder!

Svar: Tack så mycket! :)
Noukah

2013-05-03 @ 11:41:05
URL: http://ebbapops.se
Postat av: Maria

Visst är det väl du som är Andrea's dotter? Som jobbar/jobbade på Kartro :) Du är verkligen grym på att teckna!

Svar: Hej Maria! Det stämmer bra det :) Long time no chat, hur är allt med dig nuförtiden? Och tack så jättemycket :D Kram!
Noukah

2013-05-03 @ 12:00:40
URL: http://makitty87.blogg.se
Postat av: Felicia Långström Photography

Jag älskar din portfolio!
Speciellt den med älgen och vargen, kan inte låta bli att le :)

Svar: Tack så mycket! Haha va kul att du gillar den, känns som att den blivit smått ikonisk. Cirkulerar runt trots att jag målade den för ca 3 år sen ;D
Noukah

2013-05-03 @ 12:22:41
URL: http://felicialangstrom.se/
Postat av: kkaffehörnan

Hej denna fredag

Vill du kanske ha chansen att bli dagens stjärna, kika in hos mig innan 17.00 och gör din anmälan

Ta chansen

2013-05-03 @ 14:57:35
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Ida Nilsson

Du är ju grymt duktig!

Svar: Tusen tack :D
Noukah

2013-05-03 @ 16:51:04
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: EVELINA - art & photos

hej :) sååå sjukt fin blogg och du ritar as bra :D super glad att jag hittade din blogg :)

Svar: Tack så mycket, va kul att du uppskattar bloggen! Välkommen hit :)
Noukah

2013-05-03 @ 23:35:27
URL: http://faithfully.blogg.se
Postat av: Maria

Tack det är bra med mig. Befinner mig i Japan just nu och studerar japanska :) Hur är allt med dig? Vad pysslar du med nu för tiden? Kram!

Svar: Spännande! Hörde för ett gäng år sen att du pluggade där. Japan is the shit alltså? Bor du där permanent nu och hur går studierna? :) Allt är bara bra här. Jobbar som conceptare och illustratör på ett spelföretag på dagarna och frilansar på kvällarna. Och försöker ha ett någorlunda funderande socialt liv vid sidan av haha! Kvar i Stockholm oxå :)
Noukah

2013-05-04 @ 14:33:18
URL: http://makitty87.blogg.se
Postat av: Maria

Ja, jag studerade här Januari 2009 till December 2010 :) Sen var jag hemma i Sverige i två år och åkte tillbaka nu i Januari 2013 för att studera ytterligare 9 månader. Hade gärna stannat för att jobba och bosätta mig permanent, men svårt att få visum tyvärr. Får leta jobb som har anknytning till Japan sen i Sverige i stället. Så jag kan få nytta av min japanska :) Pluggandet går i alla fall framåt, fast börjar bli lite svårt nu..
Låter som att du lever livet i stort sett. Man måste se till att ha ett socialt liv utanför jobb, det är viktigt :) Hur har du lärt dig teckna så bra? Har ett svagt minne av att du alltid tyckt om att teckna..

Svar: Wow va spännande det låter! Var det inte läskigt med en så främmande kultur i början? Jo det är lite trist att det är så krångligt med visum och sånt.. Vem vet du kanske lyckas bosätta dig där ändå en vacker dag.

Hehe tja lever livet.. Jag lever som en konst-nörd haha :D Som tur är så har jag ju många likasinnade omkring mig, så man kan liksom kombinera socialt liv med ytterligare nörderier. Det är precis som du minns :) Har alltid älskar att teckna och måla, så det har alltid varit naturligt för mig. Nästan som ett beroende. Iom att jag har övat varje dag och varit så intresserad av att utvecklas, så har jag lär mig mer och blivit bättre genom åren. Har egentligen inte så mycket med talang att göra.. Jag har bara försökt och misslyckats fler ggr än andra :)

Jag byter blogg förresten! Det var för dåligt med trafik på den här. Häng med till http://noukah.blogspot.com om du vill, det vore superkul :D

Vad ska du hitta på i sommar då?
Noukah

2013-05-04 @ 18:17:34
URL: http://makitty87.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback