Stänga ner den här bloggen?

 
Går och grubblar över en grej.
 
Om fyra dagar så fyller den här bloggen tre år.
Trots att jag har haft den så pass länge, så känns det som att det mer eller mindre står still här.
 
Den här bloggen kommer aldrig att bli stor nog. Jag tror det beror på att den är svensk.
Svenska bloggvärlden domineras av mode, skönhetsfixering och cupcakes. Jag låter skitcynisk men så är det faktiskt. Jag har noll intresse av det och kommer aldrig kunna konkurera med det.
Har egentligen aldrig riktigt strävat efter att bli en sån där perfekt bloggdrottning som fotar vad jag har på mig, vad jag INTE har på mig eller visar vad jag äter varje dag...
 
 
Den här bloggen är tänkt att vara en ganska peppande blogg som handlar om digital art, illustration, främst mina egna bilder och lite tips ibland.
 
Fine jag får väl lite respons emellanåt. Missförstå mig rätt, det betyder massor!
 
Känns fortfarande som om jag inte når ut till en tillräckligt stor målgrupp. De största konstbloggarna kör på med akvareller, promarkers, blyertsteckningar. Gärna mode, helst skönhet. Kvinnoporträtt. Det tycks va mer poppis inom Sverige och det hinner jag inte haka på heller. Inte mitt område helt enkelt.
 
Jag känner att jag redan håller koll på alldeles för mycket. Jag har Deviantart, Instagram, en engelsk blogg med många fler följare, Facebook sida, Behance konto osv osv osv.
 
Den här bloggen besöks av kanske 20-30 pers varje dag om ens det. Jag har lagt ner sjukt många timmar på att fixa material och försöka va rolig. Jag känner inte att jag hinner längre. Jag får hundra ggr bättre respons på mina andra konton, så jag borde inte ödsla mer tid här utan fortsätta lägga energin på de andra sidorna istället. Ja. Det känns tyvärr så. Det blir liksom så sjukt begränsat när allt bara står på svenska. Och ärligt talat så förstår majoriteten av svenskarna engelska. Så varför inte köra allt på engelska bara?
 
Så japp. jag tror att jag vill göra slut.
 
Jag ska nog lägga till min andra blogg på bloglovin', så kan ni som vill följa mig där.
Eller så är ni välkomna att fortsätta följa mig på mina andra sidor.
 
 
Vet inte hur jag ska göra riktigt än. Den här bloggen kan ju få ligga kvar tills vidare in case of change of heart. Men det är inte så troligt.
 
Jag announcar om jag stänger ner bloggen officiellt lite längre fram.

Ciao!

- Andrea
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva-Li

IIIp! Först blev jag lite rädd här. Men ok, om du fortfarande iaf bloggar, även om det är en engelsk. Phew. MÅSTE få följa dig ju. Älskar dina bilder. <3

Svar: Näedå så farligt kommer det aldrig vara :) Tack så mycket, så glad att du gillar de! Du har också hängt med här ett bra tag, tusen tack för det :D Andra bloggen: http://noukah.blogspot.com
Noukah

2013-05-10 @ 19:45:32
URL: http://www.studioli.se/blog
Postat av: Ann-Ki

Trist att du ska lägga ner den här bloggen, när jag precis har upptäckt dig! Men samtidig så förstår jag dig. Många bloggar handlar om samma sak... Därför blev jag glad när jag bara ramlade in här och fick beskåda dina verk.

Svar: Hej An-Ki! Jo det känns lite sådär, men jag har länge tänkt att den här bloggen snarare stjäl tid från mig när jag egentligen borde lägga tiden på tecknandet. Jag har ju min andra blogg igång, som handlar om exakt samma sak, fast den är på engelska. Du får jättegärna följa den istället. Allt kommer vara som vanligt och jag kommer fortfarande skriva på svenska om man kommenterar på svenska :) Andra bloggen: http://noukah.blogspot.com
Noukah

2013-05-10 @ 22:02:49
URL: http://dobbitazz.blogg.se/
Postat av: Martina

:(
Ah well. antar att jag skulle kunna följa dig på deviantart osv,
Men det är ju inte riktigt samma sak. Men det är hursomhelst ditt val. Och du kommer fortfarande vara en stor inspirationskälla för mig :)

Svar: Det får du så gärna göra! Annars får du hemskt gärna hänga med till andra bloggen: http://noukah.blogspot.com jag svarar på alla kommentarer där också, svenska som engelska. Kul att man kan inspirera! Det tänker jag fortsätta med :D
Noukah

2013-05-10 @ 23:28:18
Postat av: Elin

Verkligen trist att du funderar på att lägga ner bloggen, men fullt förståeligt, man kan inte hinna med att vara aktiv överallt på nätet! Var hittar man dig mer än här? Vad heter din engelska blogg exempelvis? :)

Svar: Jo, lite tråkigt men jag försvinner egentligen inte :) Min engelska blogg heter nästan samma sak: http://noukah.blogspot.com - Inläggen är på engelska, men det är bara att kommentera och ställa frågor som vanligt. Svenska eller engelska :)
Noukah

2013-05-11 @ 00:08:47
URL: http://piggelinen.blogg.se
Postat av: Elin

Förstår din tanke eftersom jag har landat i samma beslut här vad det gäller min blogg. Jag ska leta reda på dina andra sidor också nu för försvinner gör du ju inte! :) men jag kommer sakna denna med. Du har gett mig så mycket bra tankar och pepp genom åren! Har alltid älskat dina långa kommentarer :) och tipsen här i bloggen har varit något av en uppslagsbok och inspiration ibland i mitt lärande. För man behöver ju se att andra kan för att tro att det är möjligt - i alla fall jag. KUL är det iaf att du har börjat få den uppmärksamhet du förtjänar! Bilden ovan är helt jäkla grym!

Svar: Trist att höra! Kan det vara en nerstägningsvåg som börjar gå nu? Tack så mycket, det betyder mycket att ha kunnat nå ut och peppa ett par stycken. Du är nog en av mina trognaste läsare som hängt med genom åren :) Jag kommer fortsätta med tips, långa kommentarer och sånt i andra bloggen, så det enda som kommer hända egentligen är att jag slutar på den här portalen och vårdar http://noukah.blogspot.com mer. Hoppas du vill hänga med dit istället, och jag hoppas att du fortsätter teckna så mycket som du gör. Vi har ju varann på instagram så vi lär hålla kontakten :D Och ja, ALLT går bara man vill. "Kan andra så kan jag" :)
Noukah

2013-05-11 @ 08:07:12
URL: http://eeelins.blogspot.com
Postat av: louice

Jag har känt likadant ett tag nu, så jag stängde ner min blogg igår Xo

Svar: Tråkigt att höra :/ Hör av dig om du börjar blogga igen, och häng gärna med till andra bloggen: http://noukah.blogspot.com
Noukah

2013-05-11 @ 09:31:57
URL: http://mangakatt.deviantart.com
Postat av: Therese

Nej, vad tråkigt! Tycker din blogg sticker ut bland alla blyertsporträtt, och är 100 gånger mer inspirerande! Men förståeligt också, det går inte att bolla alla sociala medier på en gång, men om du trots allt har en blogspot är det ju superenkelt att bara följa den istället :)

Svar: Naw tack ska du ha :) Jo, det börjar mest kännas väldigt tidskrävande för mig att underhålla så många saker samtidigt. Jag kommer ju fortsätta ge tillbaka och peppa, men det kommer inte endast rikta sig mot svenskar. Absolut, du får hemskt gärna haka på där istället! http://noukah.blogspot.com
Noukah

2013-05-11 @ 09:52:06
URL: http://miaulin.blogg.se
Postat av: Charmtrollet ~ Rama(liten mupp)

Å nej! Jag som tycker din blogg är så awesome, eftersom du har ett annorlunda sätt att teckna på, som har inspirerat mig extremt mycket. Förut ritade jag på ett sätt jag nog egentligen inte tyckte så mycket om, men så upptäckte jag din blogg och då förstod jag att det finns så himla många sätt att teckna på, inget som är rätt eller fel.
Visst kan jag följa dig p andra sidor, men jag kommer ändå sakna den här bloggen, som varit min inspiration under en ändå rätt lång tid.
Nåja, om du inte tycker det är värt det så är det väl lika bra att satsa på något du tycker känns bättre. Jag kan ju följa dig där istället, även om det kanske inte riktigt blir samma sak :/

Svar: Ingen fara, den andra bloggen fungerar precis likadant. Alla inlägg kommer bara stå på engelska men det går bra att skriva till mig på svenska om man vill :)
Det är otroligt kul att du uppskattat den här bloggen så mycket, tusen tack för det! Så glad att jag har lyckats inspirera och introducera nya tankesätt också.

Hoppas att vi ses på http://noukah.blogspot.com också ändå! Jag kommer fortsätta dela med mig av tips och bilder på löpande band :)

Kram!
Noukah

2013-05-11 @ 10:44:02
URL: http://charmtrollet.webblogg.se/
Postat av: Carro

Åh vad trist! Men jag kan iofs förstå ditt resonemang. Älskar dina bilder oavsett! Och det är väldigt roligt att läsa lite om livet bakom dom. Du är grym! :D

Svar: No worries, det fortsätter ju att leva och frodas på alla andra ställen och http://noukah.blogspot.com :) Jag kommer aldrig att försvinna :D Och tusen tack! <3
Noukah

2013-05-11 @ 10:54:55
URL: http://www.carolineforslund.se/blogg
Postat av: Victoria

Oh, vad tråkigt du är ju en sådan otrolig inspirationskälla!!

Svar: Ingen fara, jag fortsätter blogga på: http://noukah.blogspot.com
Noukah

2013-05-11 @ 12:41:02
URL: http://vican.blogg.se
Postat av: Dennis Foto

Naj! Stäng inte ner bloggen! :(
Jag älskar verkligen dina illustrationer och jag gillar verkligen ditt sätt att skriva på det fångar mig verkligen!

Svar: Tusen tack Dennis :) Kul att det uppskattas. Kommer aldrig att sluta blogga helt, jag kommer bara fokusera mer på att blogga internationellt så att jag når ut till fler människor :)
Noukah

2013-05-11 @ 18:19:10
URL: http://dennisportfolio.blogg.se
Postat av: Lillian

Iiik, där blev jag rädd, jag har ju precis hittat dig!
Men visst är det så, allt handlar om mode, konsumera rätt saker och yta och jag riktigt kräks på det.
Men då får jag väl leta upp din engelska blogg istället och hoppas att den är lika bra. ;-)

Svar: Ingen fara, jag bloggar bara vidare här: http://noukah.blogspot.com
Touché. Det verkar så sjukt viktigt i Sverige, och det känns trist att blogg.se tom bombar allas bloggar med modereklam(när den inte ens är nischad inom det?) om man inte pungar upp för ett PRO medlemsskap.

Nejdu. Engelska bloggen e förhoppningsvis bättre :) Jag skriver om samma saker och det e fritt fram att kommentera på vilket språk man vill. Och ingen reklam. Välkommen! :D
Noukah

2013-05-11 @ 20:39:30
URL: http://lilliansfoto.blogg.se
Postat av: Tine

Woah blev lite rädd där i början, men jag hoppar till den engelska bloggen istället då. :)
Älskar att läsa din blogg men är inte alls duktig på att skriva kommentarer. Ska försöka bli bättre på det! :)

Svar: Ingen fara :) Kul att se dig här också! Du är jättevälkommen till andra bloggen och du får kommentera så mycket, eller så lite du vill ;) Vi springer ju på varann på instagram titt som tätt annars också ju! Kram :)
Noukah

2013-05-12 @ 00:13:29
URL: http://www.typtine.se
Postat av: Caroline

Jag hittade precis hit men bloggen ligger redan bland mina favoriter.
Dock är det nog en bra idé att byta till en engelsk blogg eftersom bloggsverige är väldigt smalt.

Svar: Tack så mycket, va roligt! :D True that. Hoppas att du hakar på till http://noukah.blogspot.com ist. Samma blogg, samma atmosfär, annan portal :)
Noukah

2013-05-12 @ 10:49:50
Postat av: Hannah Art & Design

Jag förstår dig. Men jag hakar självfallet på och följer dig på de andra ställena! :) Du är helt galet begåvad!

Svar: Tack Hanna, va roligt! Du är väldigt välkommen över till http://noukah.blogspot.com :D
Noukah

2013-05-12 @ 17:55:42
URL: http://www.hannahpehrson.com/blog
Postat av: Jessica Persson

jag har nyligen hittat hit till din blogg, jag älskar dina verk och jag blir verkligen ledsen när jag läser detta om att du tänker stänga ner bloggen. Tycker att du borde istället flytta din blogg till wordpress.com som är mer internationell bloggportal värden över. Jag följer dig och hoppas på att kunna fortsätta med det.

Svar: Tack så mycket! :) Nah, det är inte så dåliga nyheter egentligen. Jag bloggar ju även på http://noukah.blogspot.com och kommer helt enkelt bara lägga fokus på den istället för den svenska. Samma saker, samma slags inlägg och ingen reklam.
Välkommen, och kul att du hittat hit :D
Noukah

2013-05-12 @ 20:42:40
URL: http://jessicaperssons.blogg.se
Postat av: Alexandra Alexandersson

Tänkte nästan exakt samma sak om min egen blogg för mindre än en halvtimme sen. :P Bloggen står still, det enda den får uppmärksamhet för är om man driver med kändisar och känner inte att jag har lust med det. Förstår dig helt och hållet med andra ord :) Kommer följa din andra blogg istället :D

Svar: Ah great minds, etc.. Du har ju fortf en bra portal iaf, så egentligen så kanske det blir bättre om du byter till engelska bara? Du är ju poppis på deviantart, så jag tror att du skulle nå ut till en större målgrupp om du bara bytte språk :) Dina drakar e grymma ju!
Yes, vi ses där, fellow blogspotter!

Noukah

2013-05-12 @ 21:30:17
URL: http://konstigness.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Förstår att det känns lite overkill med så många konton att uppdatera, och när denna bloggen har så få besökare så är det väl också helt befogat att stänga ner den. Synd att du inte får den uppmärksamhet som du förtjänar!

Jag följer dig gärna i din engelska blogg och tycker det är jätteintressant att läsa om ditt jobb, dina tips och steg för steg guider, så jag hoppas att du fortsätter med det i din andra blogg! :)

Svar: True that. Nah, får hyfsat med uppmärksamhet faktiskt, fast bara inte här. Svenska bloggsfären e så hiskligt smal och det är bara mode/utseende/familj som syns på den här portalens framsida. Finns helt enkelt inget intresse för annat verkar det som. Det gör mig inte så mycket, jag fortsätter bara att blogga internationellt helt enkelt :)
Jag kommer absolut att fortsätta skriva och göra samma sorters inlägg som här, enda skillnaden är att de kommer stå på engelska så att fler läsare kan ta del av de!
Man får kommentera på vilket språk man vill (så länge jag förstår haha) och det går bra att komma med frågor/önskeinlägg etc :)

Hoppas att vi ses på andra bloggen! (http://noukah.blogspot.com)
Noukah

2013-05-13 @ 18:11:45
URL: http://goldenme.blogg.se
Postat av: Ellen

Ah män! Har följt din blogg i två år nu, blir alltid superglad när jag ser att du har uppdaterat!! Men det är självklart ditt beslut och jag förstår dig helt och hållet! Det suger ju dock om du tar bort denna blogg.

Du är en sån inspirationskälla för mig, och det är så bra när du skriver om saker! Har en liten celebritycrush på dig, men men, får följa dig på din engelska blogg! :)

Svar: Aww tack Ellen! Brukar stöta på dig både här och på insta, känns häftgt och jag e superglad att du har hängt med så pass länge :)
Jo, det kanske e lite trist, men ibland får man offra nåt när tiden börjar sina :/
Engelska bloggen e typ likadan och jag uppdaterar med samma saker, fast på engelska ist. Hoppas att vi hörs där också! :) Kram
Noukah

2013-05-16 @ 10:03:24
URL: http://ellenjohannaosv.blogg.se
Postat av: Sophie

Åh detta är min absoluta favoritblogg! Den som gör mig peppad och inspirerad av att fortsätta rita och måla. Och tack vare dig hittade jag Nackakademin och programmet du gick där som jag blev ruskigt intresserad av. Så om du ska sluta med denna bloggen vill jag bara tacka dig, du är bäst och du tecknar så underbart! Ska följa din engelska blogg! :)

Svar: Wow tack så mycket, Sofie! Va kul att du känner så och att mina tips/berättelser kunde inspirera dig :D Har du sökt Nackademin?
Jopp. Den här bloggen kommer stängas ner helt om ca en vecka, men du är hemskt välkommen över till min andra blogg: http://noukah.blogspot.com

Allt är som förut, jag skriver bara inläggen på engleska och ni slipper all reklam :)
Välkommen!
Noukah

2013-05-23 @ 14:27:22
Postat av: Anna

Ahhh, blev skraj när jag todde att du skulle lägga ner. Hittade bloggen för inte så längesedan och jag bara älskar den! Jättefina bilder och man blir bara glad av att vara inne och kika runt. Stooor inspirationskälla :)

Svar: Tusen tack, så himla kul att bloggen uppskattas :D Du är hemskt välkommen att följa mig på andra bloggen ist, då den här kommer läggas ner om ca en vecka: http://noukah.blogspot.com
Hoppas att vi ses där :)
Noukah

2013-06-08 @ 22:21:58
URL: http://isvindar.blogg.se
Postat av: Mani

Du är bäst. Jag har inte sett nån bättre än dig.
Hur kan du rita så här kontnärligfullt jäkla bra.

2016-01-20 @ 04:13:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback