Tips: posta sin konst online

Kitty-sketches. Instagram.
 
 
Nuförtiden så e det en ganska bra att kunna visa upp vad man kan online.
 
Jag själv är världens online- junkie när det kommer till sånt och testar gärna nya ställen för att försöka få spridning på vad jag gör. Ju mer du fokuserar på det, desto större blir chansen till att t. ex landa ett jobb eller nätverka med nya, inspirerande människor och knyta kontakter.
 
Jag har ju mitt fasta jobb på vardagarna, där jag sitter och ritar. På kvällarna så frilansar jag eller ritar på egna grejer.
Hur får jag frilansjobben då?
Tja, såhär är det. Jag söker inga jobb själv nuförtiden. jag har inte sökt jobb på snart 3 år. Varför? Jobben hittar mig, just för att jag försökt synas så mycket online, och lyckats hyfsat med det.
 
 
 
En läsare undrade om jag visste några bra sidor/forum där man kan hänga för inspiration, kunskap och posta sina bilder för spridning.
 
Här kommer ett par sidor som jag gillar/har gillat att hänga på:
 

Behance.net
 
Jag har inte varit medlem här speciellt länge, haft kontot i kanske två månader. Det e en riktigt bra sida om man vill sprida sina arbeten och projekt till en relativt bred publik. Man har möjlighet att posta färdiga bilder och projekt, samt work in progress-bilder. Det är väldigt lätt att kommentera och följa varandra och sidan tycks dra in oerhört mycket trafik. Den här siten känns mer som LinkedIn fast i bilder. Känns proffsigt och passande att fiska efter jobb på.
 
Deviantart.com
 
Kanske den mest kända communityn. Här finns allt. Siten är sjukt stor, och lyckas du få en Daily Deviation(feature på deras framsida) så kommer du nå ut till väldigt många medlemmar.
Inte så lämpligt för att söka jobb på kanske, det e snarare bra om man kanske strävar efter att skapa en stor fanbase.
 
 
Cghub.com
 
Online konst-community. De flesta inom spel/illustration/filmbranschen e nog bekanta med den här sidan, och har förmodligen konton där. Du har ett eget galleri där du kan lägga upp bilder, och det fanns många bra forumtrådar som man kunde hänga på. Jag hinner inte hänga så mt på forum längre, men den här sidan var en av mina favoriter förr.
 
Conceptart.org
 
Liknar cghub. Samma struktur, många bra forum. Förr så florerade den här sidan med sjuuukt coola sketchbook-trådar där man kunde dregla över alla coola skisser som folk postade. Trådarna ligger kvar, men i och med att forumen sakta verkar dö ut så postar nog folk inte lika frekvent som förr. Det e en sjukt stor resurs om man vill lära sig och komma in i concept-tänket!
 
 
Jao, det va ett par tips från mig :)
 
 
 
- Andrea
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback