Summering av 2011

Ja, det här året har bara BLÅST förbi känns det som.
Ändå har man hunnit med en hel del!

Här kommer lite highlights av det jag hunnit med i år. Ingen speciell ordning, det viktiga är att de hände :)
- Samlade ca 80 fyrklöver i somras. Yepp det är min hobby och besatthet efter tecknandet. Börjar stirra efter fyrklöver så fort jag går förbi minsta gräsplätt.

- Började  klippa håret själv med lyckat resultat. HA! In your face vildvuxna period! Inga fler dyra besök hos frisören hädanefter.

- Rodman Philbrick(känd författare) hör av sig, för att han sett den här bilden. Läs mer om det HÄR :D

- Skaffar mig en Morphsuit, det var en grej jag hade med på min bucket list :D

- Besöker Visby, Gotland för första gången. Lär inte bli sista heller, var supermysigt!

- Träffar för första gången en vild bäver på nära håll. Bara ett stenkast ifrån där jag ibland bor(Stockholm av alla ställen?!)

- Lena Furberg kommenterar i min blogg. WOW?! Min hjälte sedan barnsben så det betyder verkligen massor.

- Illustrerar mitt första bokomslag för ett av världens största bokförlag. Mer om det när boken släpps senare, 2012 :)

- Började jobba som concept artist på Netent, awesome times! Trivs som fisken i vattnet :)

- Tatueringar med mina egna motiv börjar dyka upp lite varstans :D

- Besöker mitt gamla fritis i Norrköping och får en rundtur inomhus för första gången på 15 år.

- Gjort 3 illustrationer till KP

- Åkte till USA för första gången, besökte CTN och fick träffa många av mina största idoler + gamla vänner man inte sett på ett tag. Nästa år kör vi igen!

- Publicerades i Marsera Website, flera sidor lång intervju (Kina)

- Publicerades i Pixelarts (Rumänien), läs om det HÄR

- Publicerades tidningen i Imagine FX, mer om det HÄR

- Skakade hand med Atari's grundare. Var en ren slump.

- Min text vann och trycktes upp tillsammans med Kan Dee's motiv som klädesplagg. Texten jag skrev: "You promised WORLD PEACE on this planet - I want my money backLänk till bilden.

Jag tror att 2012 kommer att bli ÄNNU roligare och mer spännande!

Slutligen så vill jag önska alla ett gott nytt år, en god fortsättning och att det nya året för med sig mycket spänning och kreativitet. Make it a good one :)

Och så vill jag även tacka för alla rara kommentarer som trillat in under året. Betyder massor och peppar mig att ge ännu mer tillbaka till er som läser!

Kram,
Andrea

Tröt kat


Ja såhär oförskämt trött och mysig kan man va här hemma hos oss.
Rosso är expert på detta.
Wäp, snart så är året slut! Sen bär det av till nya äventyr.

Lite nyårsmål.. Hm.

2012 vill jag helt klart ägna mer åt mig själv.
-Mindre frilansjobb, och bara ta såna jobb jag verklgen VILL göra.
-Få igång en regelbunden försäljning av prints och hitta fler sätt att få min konst att jobba för mig på.
- Fixa minst 10 nya färgillustrationer, delvis till portfolion. ALLT måste uppdateras ordentligt!

Tja, helt enkelt saker som är mer för min egen skull. Ser jag verkligen fram emot!
//Andrea

En surrealistisk dag


Just nu sitter jag här och ska precis börja måla lite mer på hästarna jag postade förut. Måste ju bli klart snart!Annars så var det en rätt surrealistisk dag idag.
Jag och killen har länge pratat om att besöka lågstadieskolan vi gick på som små. Det är en väldigt lång historia men den går ungefär såhär:

Vi var bästisar på lågstadiet, men gick i olika klasser. Vi lekte dock mycket på rasterna och på fritiset, och har många fina minnen därifrån.  Det roliga tog dock slut när jag och min familj var tvugna att flytta till Stockholm. Byta stad, då vi bodde i Norrköping på den tiden, jag och han var tom grannar och bodde i samma port.  Jag skulle precis fylla 10 år så det var ett tag sen.. Vi tappade sedan kontakten och åren gick.. Jag kunde inte glömma min bästis och efter många år så fick vi upp kontakten igen, 10 år efter flytten. Vi insåg att vi inte tappat särskilt mycket efter all den tiden så vi bestämde oss för att träffas.
Resten är historia :) Vi har varit tillsammans i 5 år nu. Idag bor jag i Norrköping igen.

Idag, 15 år efter att jag flyttade så bestämde vi oss för att besöka fritiset. Fröknarna var supertrevliga, och lät oss gå en liten rundtur inne i lokalerna. Det är verkligen svårt att smälta att vi varit där igen.
Så här kommer lite foton från idag. Det var väldigt fint och soligt ute, en perfekt dag helt enkelt!

Nostalgitripp på Klockaretoprsskolan i Norrköping.

//Andrea

Ännu en hästig uppdatering

Uppdatering av nya målningen. Photoshop +  en wacom cintiq 12WX


Åh. Totalfailade med torsdagskissen som jag va sugen på att haka på denna vecka. Nåväl.
2011 har bara blåst förbi, ska nog knåpa ihop nån summering av (typ) allt jag hunnit med år.. Har blivit en hel del äventyr måste jag säga! Särskilt hösten i år har varit väldigt rolig :)

Här ovan är iaf ännu en update på ena bilden jag håller på att måla. Den är nästan, nästan klar. Jag ska då alltid köra 110% när jag gör en ny bild... Perfektionism -.-
//Andrea

Citat- time!


Wäp.


Yours truly holding da weapons of choice!


Damn va den här veckan har gått snabbt. Och lördag är sista dagen för 2011. Måste göra en liten summering av det gångna året, för wow va mkt man har hunnit med ändå!
Känns som om åren bara pruttar förbi nuförtiden...

Bara de tre sista veckorna känns också som bortblåsta. Vi hade ett gäng supertrevliga kollegor från kontoret i Ukraina här under den tiden, och imorgon måste de åka hem igen :/
Så mycket nytt kul folk - så lite tid säger jag bara..


Händer ikväll då? Lite get together me gamla vänner. Kommer bli trävligt :)

Förövrigt så har jag fått ett Epic Brainfreeze. Jag ville ranta om nåt kul, men det försvann ut genom fönstret lika fort som... Som.. Äh jag vet inte haha.

Laters.


//Andrea

Mer ur skissblocket


Varsågoda! Bjuder på ännu en liten titt i lilla skissblocket. Jag ritar verkligen varje dag i den och bär den med mig vart jag än går. Så himla skönt, för då är jag uppvärmd och fit for fight hela tiden.


Översta bilden är lite studier av Jesper Ejsing's klockrena verk. Han är GRYM på goblins!//Andrea

Senaste spelet som jag jobbat påJust det, höll ju helt på att glömma! Här är senaste spelet som jag har varit med och gjort - Jack and the Beanstalk. Jag designade alla karaktärerna för spelet, och är även Jack's röst.  Jag är dock smått nerpitchad så det låter inte helt som jag i vanliga fall. Kul var det iaf :)

Vad jag har gjort exakt:
- Conceptart och karaktärsskisser på karaktärerna
- Spelat in min röst och repliker till Jack(pojken i spelet)
- Målat bakgrunderna i introfilmen(alla moln)
- Ritat upp formen på slottets dörr
- Ritat storyboards till introfilmen
- Gjort koncept till lite props i själva spelet//Andrea

Dagens bravader


Jepp, somliga fick faktiskt jobba idag. Så det blev en liten rutt till Stockholm tidigt på morgonen.
Här är ett mini-plock från idag. Påbörjade en ny bild på tåget imorse, och på rasten under dagen så passade jag på att träna på att skissa en liten drake som omväxling.
Många är bortresta/har semester på kontoret just nu, så det har varit relativt lugnt och tyst. Me like!
Inte så stort fan när det är för mkt spring och stoj(sitter i öppet landskap) i vanliga fall. Men tja, kommer ju från rätt käft egentligen. Jag stojar rätt mkt själv jag med ;)


Nähe, lite kväll-snacks nu kanske? Känner mig hungrig.//Andrea

Citat- Time!


10 tips för att bli illustratör/concept artist - DEL 2Go förmiddag allesammans!
Här kommer resten av tipsen om man när sugen på att bli concept artist eller illustratör.

Hoppas alla har en fortsatt mysig jul!
Här är allt riktigt nice. Satt uppe till halv fyra igår och bara skissade. Vart lite för mkt koffein i form av kaffe och Cola så inspirationstanken var överfull så nu har jag massor med nytt som kan påbörjas och målas! :)

Blir lite mellandagsrea idag tror jag. Får passa på att kolla runt lite nu när man är lite ledig(måste till jobbet igen imorn, yey!) Men nog om mig, här nedan kommer tipsen!Nästan det viktigaste. Syns man inte så finns man inte.
För att bli hittad så är det superviktigt med en stark portfolio. Ens bakgrund är inte lika viktigt, som utbildning etc. Vilket är ganska skönt på sitt sätt då det inte är lika stort fokus på t. ex skolbetyg, osv.

Bygg en portfolio/blogg och posta dessutom på alla forumen.
Det kryllar av folk där som gärna tar sig tiden och ger dig konstruktiv kritik. Nätverka och säg hej till andra. Och se till att uppdatera ofta och regelbundet, dock med kvalitet framför kvantitet.

Ni hittar lite länkar till olika communitys och forum till vänster i menyn under kategorin "Noukah på nätet".


Jag är helt självlärd när det kommer till tecknandet. Även Photoshop som jag öppnade för första gången när jag var 14 år. Programmet var på Engelska och jag förstod knappt alla kommandon på den tiden, så jag fick improvisera och prova mig fram jättemycket innan jag lärde mig det jag kan idag.

Nuförtiden så finns det så många tutorials och information ute på nätet, att man egentligen inte ens behöver förlita sig på en utbildning om man har disciplinen... Men om man gärna vill gå något, så skulle jag rekommendera KY-utbildningar som riktar in sig på 3D och 2D. KY(Kvalificerad Yrkesutbildning) är bra för då får man även praktisera och jobba direkt i branschen. Man knyter kontakter redan som student och det är mer fokus på själva arbetet och inte alls lika mkt om kurslitteratur, teori och tentor hit och dit. Än en gång så efterfrågas snarare vad man kan åstadkomma, inte vad man kan rabla upp för olika fakta om saker.

Jag gick en 3D utbildning på två år(Digital Graphics) Nackademin, och på så sätt så fick jag en fot in i branschen. Marknaden utvecklas väldigt snabbt och därför är det superviktigt att hänga med i svängarna när det kommer till olika program, framför allt nu när man jobbar så nära 3D grafik hela tiden. Var hela tiden intresserad och nyfiken!


Man har inte alltid världens bekvämaste arbetstider inom det här yrket. Det funkar inte alltid att att bara knalla till jobbet, sitta av sina timmar och sen åka hem. Du måste både leverera BRA material OCH vara i tid(det svåraste inom yrket enligt mig).
Det är bla. vanligt att frilansa som concept artist/illustratör/grafiker och det är även lite slitsammare. Det gäller att få sig ett namn bland folk och man får söka mycket jobb själv i början. Att man vissa perioder tvingas jobba hela nätterna för att hinna till en deadline är inte heller ovanligt. Och så jobbar man ofta helger, och kan ha möten till och med på Söndagar(true story). Så det gäller verkligen att inse hur mkt jobb det ligger bakom, det är inte så glamouröst som det alltid verkar.
Samma dag som jag började plugga 3D så försvann nästan all min lediga tid. Vissa uppgifter och grupparbeten kunde ta hela nätterna och förutom skoluppgifterna, så fick man sitta jättemycket själv och läsa tutorials och försöka förjupa sig. Är man dock villig att jobba för det, så är det som sagt värt det! För mig iallafall.

En tröst är dock att det blir lättare med tiden. Ju mer erfarenhet man får, desto bättre kommer det att gå.


Jepp.


Det MÅSTE kännas roligt! Om du skulle vara tvungen att göra något för resten av ditt liv från och med idag, vad skulle det vara? Det märks när folk sysslar med något de verkligen älskar. Mycket mer än så behöver jag nog inte säga. Det kan kännas otroligt slitsamt och frustrerande ibland, men sådär känner ALLA emellanåt. Trots allt elände så måste det kännas värt det. Såna här jobb är inte lämpade för alla, och det kan vara grymt svårt att orka med emellanåt, men känns det att det här är värt mer än något annat så KÖR HÅRT.

Fight!

Win! :)
Lycka till *

//Andrea

Dagen efter


Firade julafton ute på landet. Utan snö, bara lite is. Trots att det snarare känts som Långfredag i år så har vi haft en väldigt mysig julafton. Lyckade presenter, glada människor och djur, god mat och massa mys :)

Idag gör jag allt i men egna lilla takt. Känns riktigt skönt. Jag lär nog inte göra stordåd när det kommer till målandet idag, men jag har ändå lite inspiration till att skissa upp lite nya motiv iallafall! Fick bla. lite fler pennor och papper i julklapp så fingrarna kliar AAAAAHH!!!

Jag är alltid så inspirerad såhär kring jul och själva vintern. Känns ju alltd som att man börjar om mentalt på något sätt, med nytt år ochnya mål. Ny inspiration :)

Ha en fortsatt go jul på er!
Kommer nog posta andra delen av "10 tips för dig som illustratör/concept artist" också. Men det får nog bli imorgon!

//Andrea

Ville bara önska er alla..
En riktigt GOD JUL :)
Nu tar vi lite helg och julmyser tycker jag!


//Andrea

Ny update av hästera


En liten update med pållarna. Började om på den också, för att försöka bibehålla de klara färgerna hela vägen. Jag tenderar att göra så att färgerna blir så "smutsiga" i Photoshop, men nu verkar det som att jag har det mer under kontroll.

Jaha, nu är det tänkt att vara dan före då. Får bli ett tidsinställt inlägg detta(skrev det egentligen kvällen innan, men sjukling borde sova nu...) Och på dagen så är jag förmodligen på kontoret och ÄGER.
Haha näerå.


Jag vill ha typ köttbullar, ägg med kaviar och omelett-tjosan... Så jäkla mätt och snorig just nu dock, och känner ingen smak så jag är lite whäääh för tillfället. Nåväl.
Nässpray och sen gonatt. Och så en nysning på det.(rättelse: Fick stanna hemma från jobbet idag med och fortsätta kurera mig. Kändes smått okamratligt att smitta ner fler nissar såhär innan jul. Barmhärtig jag e va?)


//Andrea

Mer tips - skissblock med brunt papper!Ironiskt att jag tipsade om den där skiss-pärmen tidigare, för sen så fick jag just det jag letat efter egentligen i present. Snacka om flyt! Valde att posta båda inläggen ändå så har man fler alternativ :)


Fick två små presenter på CTN av Mark McDonnel också(WOW!). Blev superglad :D
Han är character designer och tecknings-instruktör för bland annat Disney om jag inte minns fel så han är GRYM och kan verkligen sitt område.

En skissbok med underbart brunt papper, plus en penselpenna fylld med svart bläck.
Yummy! Köpte även en mindre variant av blocket av samma märke som är lättare att ha med sig överallt. Man måste passa på när man är ända borta i LA, för vad jag vet så går dessa block tyvärr inte att hitta här i Svenska butiker :/
Vissa onlinebutiker verkar dock ha dem, om man googlar på namnet.


Här är två klipp med Mark. Den ena där han visar upp en av sina skissböcker. Den andra är mer en genomgång med tips på hur man värmer upp samt förbättrar sina teckningar. Älskar verkligen hans videos, fortsättningarna till dessa + fler videos finns på hans youtube-kanal som ni hittar HÄR.

Skissboken jag fick är en Chachet Earthbound Recycled Sketchbook och penseln en Pentel Brush Pen. Nya starka favoriter helt klart! Går inte en dag utan att jag ritar i den så sidorna går åt rätt snabbt...

Båda går att beställa bla. på Amazon.


//Andrea

Kallt


Grymt kallt just nu. Förkyld och känner mig ynklig.
Har orkat måla litegrann iaf så jag får ut någon videoprogress på bilderna nån gång. Ska nog ta det lugnt resten av kvällen och mest läsa ur olika inspirerande konstböcker. Läser inte så mycket annars i vaniga fall, inga romaner iaf. Men faktaböcker och konstböcker däremot is the shit!

Ingen som vet några bra/roliga ljudböcker därute förresten? Sånt är så himla mysigt att lyssna på medan man målar. Väldigt rofyllt.

Blev inte så mkt jobb på kontoret denna vecka, ska iaf försöka masa mig dit imorgon. Det är trots allt sista dagen innan julafton så det kan vara skönt att komma igång med lite arbetsuppgifter innan man tar julhelg.
Börjar verkligen se fram emot lite riktig julmys nu!//Andrea

Nytt försökGjorde ju om Äppelträdsbilden från grunden. Var inte särskilt nöjd med färgerna och skissen behövde fixas till.
Bättre att börja om, än att stångas och gå vilse i en och samma bild.
Målad i Photoshop. Filmade mig själv lite i webkameran, behövde referenser för hans händer.Jag är snorig :(
//Andrea

Ni vänsterhänta därute


Bilder tagna för ett tag sen en helg någon gång i typ... Början av December? Hittade de nyss igen. Java är in my face som vanligt. Jag försöker skissa.


Någon mer därute som använder skissboken/anteckningsboken åt "fel" håll pga vänsterhänthet?Blir ju rätt obekvämt annars med handleden mot bokryggen/spiralen på anteckningsblock.
Eller är jag ensam om detta?


//Andrea

Men Crap.


Tror jag kommer hinna bli förkyld till ju trots allt -.-

10 tips för att bli illustratör/concept artist - DEL 1

Livet som concept artist/illustratör är underbart, hektiskt och slitsamt. Man får jobba otroligt hårt och mycket, konkurrensen är väldigt hög men det är värt allt slit i slutändan om man frågar mig :) Jag har tecknat och målat sen jag var superliten, så det har alltid varit något naturligt för mig. Sen när jag upptäckte att man faktiskt kan ha det som ett yrke, så satsade jag ännu mer. Jag skissar och tränar varje dag, allt för att bli bättre och bättre.
Jag är otroligt faschinerad av tanken av att man kan skapa något helt fantastiskt. En film, en fängslande historia, ett spel, en bok, you name it. Och att du faktiskt kan skapa något ur tomma intet. Det är nog det som faschinerar mig mest i det här yrket. Sky's the limit!

Här nedan kommer de första 5 av 10 tipsen som kan hjälpa en lite på traven om man vill ha det här som ett heltidsyrke.

Tecknandet måste bli en livsstil. Varje dag för att det är så kul! :)
Våga även rita det du tycker är svårt att rita. Var nyfiken och försök studera allt. Träna på att göra snabbskisser så du blir så bekväm som möjligt, och framförallt snabb med att skissa upp nya bilder.

Man har sällan helt fria tyglar som illustratör, det uppstår ofta ändringar eller nya önskemål så det gäller att träna upp förmågan att lyssna och tolka all feedback rätt.Att försöka bli bättre på att teckna, eller bli nöjd med en visst bild kan ibland vara en riktig pina. Jag lovar, jag vet! :) Många håller säkert med här.

Jag har varit arg, frustrerad och ledsen och ofta har jag bara suttit där och svurit när jag inte lyckas bli nöjd.
Men inte hjälper det att bara ge upp och tjura.


En sanning är att man aldrig, någonsin kommer kunna bli helt nöjd, det kommer vara en oändlig kamp. Man får helt enkelt försöka börja tycka om frustrationen som alltid kommer uppstå, för du kommer inte bli av med den.
Lättare sagt än gjort, men om man alltid tänker att "om jag bara kämpar ett tag till, så ger det kanske med sig" så lovar jag att det med tiden kommer ge med sig, sakta, sakta..

När det börjar kännas för lätt så har du antagligen blivit för bekväm och gör bara saker du är van vid! Värt att tänka på.Hämta inspiration från din egna omgivning(Familj, vänner, husdjur, egna minnen), läs på, sök information, kolla tutorials, osv.

Följ andra yrkesverksamma illustratörer, var ligger ribban i dagsläget egentligen?
Kolla inte bara inom Sverige.
Bra exempel är bla tidningen ImagineFX, som bla. går att hitta på Pressyrån. Den är helt super, min favorit. Förutom tonvis med tutorials, så håller man sig även uppdaterad om saker som händer ute i conceptvärlden + mycket, mycket mer! Jag har bla. blivit publicerad i den tidningen tidigare :) Läs om det HÄR.

ImagineFX har även ett forum fullt med trevligt folk. De anordnar även tävlingar varje månad, och vinner man så kommer man med i deras tidning som säljs i hela världen!

Följ dock andras arbete med en nypa salt, sträva inte efter att bli en kopia av någon annan.En annan viktig sak är att känna sig bekväm med att prata engelska, då man kommer att få jobba ihop med folk från hela världen. Jag älskar det, för man får så mycket intryck och inspiration då också. Det var lite skrämmande för ett par år sen, då jag alltid bara använde mig av Engelska i skrift, men aldrig i tal. Men efter att ha varit tvungen att prata mer och mer Engelska på praktiken/jobbet så har det blivit mer och mer bekvämt. Jag är så glad över att jag var tvungen att träna upp det språket, för annars hade jag gått miste om så mycket kul!

Sverige är fortfarande pyttelitet, så ta inte heller för givet att du jämt kommer kunna få roliga jobb härifrån.
Jag har bla. jobbat med företag från Sverige, Norge, USA, m.fl.Det är viktigt att fråga sig själv vad man allra helst vill jobba med. Film? TV-spel? Karaktärsmodellering? Karaktärsdesign? Bakgrunder? Reklam? Barnboksillustratör?

Concept art och illustration är till trots ett väldigt brett område. Försök ta reda på vad just ditt favoritområde söker efter när de anställer folk.
Vill du jobba på ett spelföretag som nästan enbart designar soldater så kanske inte ens gulliga små barnboksillustrationer riktigt passar att söka jobb med.
Hoppas de första fem tipsen var till någon hjälp! :)
Postar de sista fem lite senare, då det kanske blir för mycket på en gång till en början.
Hoppas alla har en kreativ dag so far!


//Andrea

Felefanter


Inget Fancy. Bara några snabba elefantstudier med blå stiftpenna och min älskade "Pentel Brush Pen" med svart bläck.


Hade en så himla nice dag på jobbet idag. Bara en massa skojigt skissande och idékläckande.
Tänkte slöglo på lite serier en stund nu, och sen fortsätta på Äppelträdsbilden.
Hittade fler och fler fel på den som jag stör mig på så ikväll tar jag i med hårdhanskarna och gör om den från grunden!
Kommer gå sjukt mkt snabbare och bättre andra gången.

YARR MATE!

//Andrea

Ännu en WIP: hästapållar


Wäp!

Ännu en WIP. Hehe.
Har som vanligt alltid flera projekt och 24312353 bollar i luften samtidigt.


Glada små hästar. Glad liten tjej. Jag önskar i smyg att tjejen var jag. Jag har sån himla hästabstinens.... :/

Anyway! Photoshop som vanligt. Började som en snabb liten blyertsskiss, renritade linjerna i Photoshop(gråa skissen ovan) och har sedan börjat färglägga den. Målade den från huvudet som vanligt.


Med ordentligt flyt så kommer ni inom en snar framtid även att få se lite videos på när jag målar... ;)


//Andrea

Ciat- time!


Tips: klämpärm som skissbok!


Här är min ena skissbok. Som egentligen endast består av en pärm som man klämmer in vilket papper som helst i. Helt fantastiskt! Jag sprang runt och letade skissblock med lite mörkare papper, vitt e så trist att skissa på. Hittade ingenting.. Bara lösa ark. Lite synd. För det hade jag redan hemma, men jag behövde gärna något block istället.

Frågade efter block för ett tag sen på Matton, de hade inget men då tryckte ena butiksbiträdet ner den här pärmen i handen på mig.

Köp en pärm, ha den föralltid och använd vilket slags papper som helst i den. Tar boken slut? Ja då byter du ut pappret :D Genialt!
Så nu har jag vanligt vitt papper, brunaktigt papper och akvarellpapper i min.


Sedan gick jag in i tygaffären och köpte ett grönt sidenband för 5 kr, klämde in den också i början av boken. Sen vips, så hade jag ett fint bokmärke till också.

Vilken är er favoritkombo? ;)

Man behöver ju inte ha den som skissbok heller. Den funkar minst lika bra för presentationer, eller kanske som portfolio? Pärmen finns i flera storlekar.

//Andrea

SöndagsmysVar bara tvungen att dela med mig av vår egna lilla marsipangris. Bilder tagna tidigare imorse med killens iPhone. Java gör alltid såhär, kommer på morgonen och knögglar ogenerat ner sig brevid en i sängen. Gissa vem som ligger blytung i knät just nu medan jag skriver?
Kan ju inte direkt klaga, för han är så varm och mysig ;)

Rosso kommer bara upp i sängen när han tycker att vi sovit för länge. Idag fick vi dock sovmorgon haha.Ny vecka imorgon alltså? Ska man hitta på dårå.. Hm. Fortsätta planera trycksaker inför nästa månad. Planera inför julen över huvudtaget.. Jobba i Stockholm givetvis. Kanske även hinna klart en av bilderna som jag håller på med för stunden?

Sitter förresten och filar på ett längre inlägg på två delar..
"10 tips om man vill jobba som concept artist/illustratör
"
.

Kanske kunde va nåt?


Och lite andra tips också. Sånt som bla. ni bett om, ni som kommenterat på senaste tiden (tack snälla!)


So stay tuned!


//Andrea

Ny WIP i äppelträdet


Lite mer av skissen jag visade häromdagen.
Äpplena fattas fortfarande, får skissa och prova lite sen så inte kompositionen blir för busy.

Här är iaf tre steg av bilden än så länge: överst är skissen ni såg senast, lilla bilden till vänster är färgchemat och paletten som jag plockar färg ifrån och den stora bilden är hur den ser ut just nu.

Nä, nu ska jag peta lite mer på den. See you later och glad advent alla! Min morgon började helt awesome. Frukost med levande ljus på sängen och mys med sambo och katterna. Bortskämd eller vad?
Hoppas ni har det lika mysigt idag!//Andrea

Gammal bild från 2009

Oj hoppla, det va inte igår.
En gammal photoshop-målning som jag lyckats gömma av gång på gång.Lite lustigt hur man ibland gör bilder.. Man är ju där och jobbar på de i timmar, ändå glömmer man bort att man ens gjort dem. Den här räven är ett sånt exempel. Också en "tåg-målning" som framställdes medan jag satt på tåget och reste fram och tillbaka från Norrköping till Stockholm.

Suttit och petat i bloggdesignen igen.. Bara för att jag vägrar ge mig hehe, och bara att inse att detta kommer bli en neverending story...

Nu ska det dock målas vidare så ni får se lite nytt nån gång. Med färg!

Tidigare idag så satt jag även och designade Tack-kort och Äkthetsintyg till mina framtida prints. Jag ska börja styra upp dem i Januari är det tänkt, får la se hur pass poppis det blir. Jag ser fram emot att äntligen komma igång iaf!
//Andrea

Sammanfattning av förra årets CTN, 2010Hittade den här videon från förra året CTN, och det var EXAKT såhär i år också. Tänkte att det kunde vara kul för er att se, då mina foton knappt gör någon rättvisa. Vi var på exakt samma hotell och utsällningshall, känns väldigt overkligt att man själv struttat runt där inne :)
Jag känner mig så himla peppad inför nästa år!


Nä, nu ska det iväg och handla lite ingredienser till knäck! Alla verkar ju julpyssla för fullt så man kan ju inte vara sämre själv liksom ;)
Dessutom så är det nice med något juligt och sött senare när jag ska måla och dona lite.

Ha en bra lörday!


//Andrea

Dagens krafs

Meh. Lite micro-kludd från idag.Idag har jag mest drömt om choklad, honung och bananer. Sötsug med andra ord, så jag har inte kunnat koncentrera mig sådär jättebra. Sitter iaf och målar lite i Photoshop just nu as we speak. Har två nya bilder på g, och förhoppningsvis en liten överraskning lite längre fram :)

//Andrea

Skiss: besök i äppelträdet

Men va pöttinötti!
Haha.


En liten skiss igen, den här kommer ÄNTLIGEN att vara i färg. Som jag har längtat och TRÅNAT efter att få lite idéer på illustrationer i färg, och nu har jag äntligen fått tummen ur!
En pojke som spelar.. Öh. Ett spel på Nintento 3Ds kanske? Med nyfikna katter i trädet. Hörlurarna fattas i skissen men de kommer sen...
Det är så lätt att skissa katter och deras beteende nu när man har två egna att titta på emellanåt. Trodde aldrig att jag skulle älska katter så mycket innan Rosso och Java, haha. Så det blev...


Photoshop i vanlig ordning.

Förövrigt så kan jag inte riktigt greppa att det redan är fjärde advent i helgen. Va hände?
Nästa månad har jag iallafall satt som deadline för att äntligen få igång lite försäljning av ett begränsat antal prints också :) Bland annat "The Mooster" ska tryckas upp, så om ni har önskemål på fler bilder så är ni välkomna att säga till!


//Andrea

Citat-time!


Boken "Edward the Tree climbing Dog"Hittade den här underbara barnboken av Kris Pearn, en story artist på Sony (de som bla gjort filmen Surf's Up, en av mina favoritfilmer). Det måste vara årets raraste och roligaste barnbok... Kunde inte sluta le när jag såg den på hans utställningsbord på CTN så jag köpte den direkt :)

Riktigt trevlig var han också. Tror han varit med och gjort filmen "Det regnar köttbullar" om jag inte minns fel, så han är en riktig tecknarmaskin.


Bildbomb från CTN i Los AngelesSådär nu har jag fixat ihop ett litet bildkollage därifrån. Rejält nerbantat fortfarande, ghah man måste verkligen vara där på plats för oavsett hur många foton man tar så räcker det bara inte. Fortfarande helt overkligt att jag ens varit där. Vet knappt vart jag ska börja...

CTN står iallafall för Creative Talent Network och är ett community för alla yrkesverksamma inom film- och animationsbranschen. Flera stora studios var på plats, bland annat Disney, Dreamworks och Sony. Och massvis med yrkesverksamma konstnärer från dessa studios, frilansare, studenter, fans, hobbyister, etc. Och ALLA var där för samma syfte, det stora intresset för konst, skapande, storytelling och kreativitet.

Väldigt många ställde ut sin konst, böcker, kläder, m.m inne på mässan. Inne i hallen fanns även en scen, där utställare kunde sitta och skissa live, medan det visades på stora skärmar intill scenen. Folk kunde även visa sina portfolios och få konstruktiv kritik av andra, även av människor som jobbar på de större studiorna vilket var väldigt lärorikt.

Förutom utsällningen så höll de massvis med demos, screenings, intervjuer och workshops på plats hela den helgen också. Det kunde vara allt från hur de designade karaktärerna till en viss film(t. ex Corpse Bride) till enskilda intervjuer. Till och med självaste Don Bluth(regissör av filmerna "Landet för längesedan", "Änglahund",  "The Secret of Nimh", m.m) var på plats och tecknade inför oss åskådare!

Vi bodde på hotellet som tillhörde mässhallen, så hela det området förvandlades praktiskt taget till en magisk konstnärsby. Allvarligt talat,  hur härligt är inte det?
Det är sånt man bara brukar drömma om. Överallt såg man folk med skissböcker, ipads, laptops som de målade på.. Och förutom det så såg man nästan alla av sina idoler där också. Det fina är att mässan fortfarande är ganska liten, till skillnad från andra stora konvent, osv. Så det är väldigt lätt att nätverka och få träffa alla man ser upp till och prata med dem lite. Jag hann prata med nästan alla hjältarna, bland annat hann jag träffa Bobby Chiu, Kei Acedera, Peter Chan, James Gurney David Colman, Mark McDonnel, Chris Oatley, Terryl Whitlatch, Kris Pearn, Tyler Carter, och många fler. Otroligt duktiga människor, och jag behöver nog inte beskriva hur starkt hjärtat bankade av nervositet när jag skakade hand med vissa av dem... Väldigt häftigt indeed.

Han även möta upp lite vänner nätpolare medan vi var där, samt se mer av LA. Bla, Hollywood blvd. Och Universal Studios.  Jag skulle kunna skriva hur långt som helst, så jag får nog återkomma ju mer jag kommer på haha. För det var väldigt överväldigande, och man ville inte ens åka hem efter dryga en vecka i staterna!


//Andrea

Ingen hinner leka med "Doug"Phew har skissat som en dåre sen jag kom tillbaka från CTN för ca 2(!) veckor sen.
Helt galet hur kunde dagarna försvinna så fort?!

Lovade ju ett matigare inlägg om hur det var borta i LA, och jag har FORTFARANDE inte hunnit. Får börja fixa ett litet kollage senare ikväll tror jag. Tillsvidare så kommer här en snabb liten skiss som illustrerar mina skuldskänslor för att inte hinna posta så mycket spännande i cyberspäjs för tillfället, hehe.

Målad i photoshop som vanligt. Började som en pytteliten skiss i mitt bruna, superfina skissblock! Från huvuet, inga referenser.//AndreaTillbaka till startsidan


Noukah

Andrea Femerstrand

Hej och Välkomna!

Tjej. ÄLSKAR att rita, jobbar som koncept artist & illustratör. Anställd + enskild firma. Åker mycket tåg mellan Stockholm - Norrköping. Rider. Gillar knasiga katter. Samlar på fyrklöver.

Här delar jag med mig av min portfolio, egna privata skisser/tavlor, peptalks och lite vardagsranting. Ibland får katterna vara stand-ins.

Kontakta mig gärna via mail: contact(a)noukah.com

Allt material här (förutom där det nämns) ägs av mig. Kom ihåg att alltid fråga mig först innan du använder mina bilder!

Andrea Femerstrand - concept artist/illustratör bloglovin
RSS 2.0