Jag ska ju blogga på Svengelska

"Did he just watch me poop?" Steg för steg i Photoshop.
 
 
 
Tine, du är så smart!
 
Hon föreslog en superbra grej. Jag kan ju bara skriva svensk översättning på alla mina andra blogginlägg på blogspot så kanske det blir roligare att läsa där.
 
Har nämligen funderat lite mer, och det kan bli svårt att hålla en jämn uppdatering om jag har två bloggar att moderera samtidigt. Skulle nog bli lite schizo med tiden :P
 
Vad tror ni? Vore det nåt kanske? Hiss eller diss? Jag har redan testat att översätta två inlägg där, och tänkte fortsätta så ett tag nu, hoppas de blir lyckat :)
 
Jag är rätt van vid Engelska, både i tal och skrift. Men när jag bara vill sitta och slöläsa texter så styr jag oftare in mig på de som skriver på, ja, just Svenska. Mest för att det är så sjukt skönt, man slipper anstränga sig liksom. Misstänker lite att ni som läser håller med om det.
 
Så nu testar vi att uppdatera noukah.blogspot.com på det sättet istället! Klicka på adressen så kommer ni dit.
 
Ska låta den här bloggen ligga kvar en stund till innan jag stänger den igen helt och hållet, men ni är supervälkomna att skutta över till min nygamla, Svengelska blogg istället :)
 
 
 
 
- Andrea
 

"Du har så mycket talang!"

Jag ritar rävar steg för steg i Photoshop. Visste ni att 10 Oktober är rävens dag?
 
 
 
Funderar ofta över det där med talang. Eller ptja, inte så ofta kanske, men det händer att man möter nån som börjar prata om talang. För mig så är det rätt självklart, men det känns som att många fortfarande tror att det endast har med talang att göra. ”Klart personen kan teckna bra, hen har ju talang!” Jaså?

Jag håller faktiskt inte med. Alls.

Ingen föds med superkrafter. Alla startar som hjälplösa tröga små varelser, och alla måste lära sig saker från början.


Det var exakt samma för mig. Jag hade bara turen att upptäcka tecknandet tidigt. Redan vid två års ålder så ritade jag. Såklart det var ju inget storartat men jag tyckte framför allt att teckning var sjukt kul! Det blev en del av mig och det blev något naturligt. Precis som för många av er, säkert. Sen så har det lett till en slags hunger för att utvecklas. Lära mig hur man ritar bättre, hur man uttrycker sig. Sen sakta, sakta så kan man mer.

Jag har inte talang... Om ni bara visste hur många timmar jag nördat och övat för att komma någonvart. Tricket är snarare att vara envis, ihärdig och framför allt ha roligt.

Varför började du ens rita som liten? Försök hitta tillbaka till den magin igen.

- Andrea


Photoshop tutorials och tankar

 
 
Ska jag va ärlig.. så är jag ju småsugen på att blogga mer på svenska. Är ju sjukt sugen på att göra videos också, och då är det tänkt att jag även ska prata och förklara hur jag gör när jag målar osv. Jag lär ta det på Svenska, för faller mig naturligt liksom :)

Skulle ni vilja det? Skulle ni läsa den här bloggen om jag gjorde comeback? Det står att ni är 119 följare på bloglovin'. De flesta av er kommer troligtvis att läsa det här inlägget.

Jag vet att ni finns därute, som är intresserade av att måla i Photoshop och är kreativa, och det vore superkul om det blev större i Sverige, precis som i typ.. Resten av världen. Jag har just nu över 65.000 följare på bara Behance, folk från hela världen. Jag vet, det e fler än antalet besökare på Bråvalla... Hutlöst mycket folk! Dock färre från just Sverige. Det vore coolt att även verka mer på "hemmaplan" också.

Vad säger ni? Ska jag försöka sätta upp nån slags plan?
Eller ska jag börja skriva både på svenska OCH engelska på min andra blogg? Den besöks trots allt av fler.
Skulle bli supertacksam ifall ni kom med synpunkter.
 
 
Det första som ryker isåfall är designen här... Urk, portfolion är så gammal så det finns inte hahahaha.
 
Men inte just i detta nu. Jag har sjukt mkt frilansjobb att ta itu med :)
Ni som läser - tusen tack för att ni är kvar! <3
 
 
- Andrea

Hej, är ni kvar här?

 
 
Kom på att jag fortfarande har kvar den här bloggen.
 
Åh min herre så sjukt ful, hjälp jag kan inte designa bloggar! D: Tänkte kolla om de fortf var folk som följde via Bloglovin'. Så hej :) Är ni kvar här? Any survivors?? Eller blev ni ledsna och nu kommer ni typ aldrig prata med mig igen? :P
 
Det har hänt så sjukt mkt. Har postat en del på min internationella blogg, men jag tycktes tappa de flesta som följde här, lite synd för tyckte det var så kul att kunna nå ut till er alla.
 
Hoppas allt är bra med er!
Väntar på livstecken :)
 
- Andrea
 
 
 
 
- AndreaTillbaka till startsidan


Noukah

Andrea Femerstrand

Hej och Välkomna!

Tjej. ÄLSKAR att rita, jobbar som koncept artist & illustratör. Anställd + enskild firma. Åker mycket tåg mellan Stockholm - Norrköping. Rider. Gillar knasiga katter. Samlar på fyrklöver.

Här delar jag med mig av min portfolio, egna privata skisser/tavlor, peptalks och lite vardagsranting. Ibland får katterna vara stand-ins.

Kontakta mig gärna via mail: contact(a)noukah.com

Allt material här (förutom där det nämns) ägs av mig. Kom ihåg att alltid fråga mig först innan du använder mina bilder!

Andrea Femerstrand - concept artist/illustratör bloglovin
RSS 2.0